Imam stene od par meseci, tacnu starost ne znam, jer sam ga pokupila sa auto-puta, bio je mali i preplasen, mislim da je bio starosti oko mesec i po dana...sada nesto vise od dva meseca. Okupali smo ga samponom za kuce (tearless puppy), dala sam mu cetvrtinu Cestala. Od prvog dana se ceska iza glave, sa strane na boku..cese sve vise i cesce, kad mu 'razgrnem" krzno, po dlaci nalazim sicusne ljuspice, ali je u samom korenu koza bela i cista bez ikakvih promena. Jedno vreme mu je koza na stomacicu bila dosta suva (prasila sam ga par puta praskom protiv buva), sad se oporavila...ali te ljuspice na samo nekim delovima je imao jos kad smo ga nasli. Sad ih je manje, ali ceskanje je ucestalije. Primetila sam i poneki pramen dlake koji otpadne, nakon njegovog grubog cesanja ili nakon sto sam ga cesljala malo) a da takodje ima tu ljuspicu na pocetku. Dlaka mu nije ni duga ni kratka, otprilike do 1 cm...
Mi smo se iz BG preselili za jedno selo, tako da nemam bas u blizini veterinara, mada mi je u planu da odem i dogovorim se i u vezi vakcinacije..
Zanima me, da li bi ovo ceskanje trebalo da me zabrinjava, jer bas mi ga je jako zao..buvice nema, lepo jede, odlicno spava i fino napreduje.. Strah me je da nema neko kozno oboljenje..ne znam zasto mi se u glavi vrti demodex..toga se bas plasim..da ne bih vise strahovala i sama smisljala dijagnoze

molim vas za savet i misljenje, sta sve moze da bude u pitanju..
Unapred zahvalni! ja i mali svrcko
Izvinjavam se na opsirnosti...